Абониране

Имам малки гърди. Как да ги направя по-големи?

Така както цветът на очите или височината, гените ти определят размера на гърдите. Ако все още не си излязла от пубертета гърдите ти все още могат да се променят и да растат. Възможно е и вече да са достигнали своя максимален размер. Няма как да разбереш в коя фаза е процеса, но може да се ориентираш в признаците на пубертета при момичетата за да знаеш кое кога би следвало да се случи. За повечето момичета, окончателното оформяна на гърдите се случва в късния пубертет до началото на двадесетте години.

Има много продукти (кремове, хранителни добавки), които претендират, че увеличават размера на гърдите. Откровено казано колкото по-рекламиран е един продукт и на колкото по-приемлива цена е толкова по-малко вероятно е той да работи. Ако изобщо нещо може да спомогне за увеличаване на гърдите това е специализирано хормонално лечение предписано и водено от специалист. Хормоналното лечение би могло да помогне само при хормонални смущения.

Някои момичета се чувстват по-добре като използват сутиени с подплънки и банели. Модата от години се опитва да реши проблема със самочувствието заради малък бюст. Много дизайнери използват хитринки в облеклото – широка кройка в бюста, пристягане под него, оптична измама с цветове и т.н.

Ако все пак се притесняваш за размера или развитието на гърдите си е най-добре да се консултираш с лекар или гинеколог. Всеки преминава през период, в който не харесва тялото си. Това е напълно нормално имайки предвид, че тялото в момента се развива изключително бурно. Факт е, че дори момичета с голям бюст не са удовлетворени от размера му и смятат, че гърдите им са малки. Факт е, че немалко момичета с голям бюст осъзнават и недостатъците на „придобивката си“ – болките в гърба и раменете, проблеми с облеклото, ограничаването на активността и привличането на нежелано внимание.

Пластичната хирургия е един от наистина ефикасните начини за увеличаване на бюста, но не се препоръчва преди пълното развитие на гърдите. Пластичната хирургия носи своите рискове и трайни последствия върху тялото и се препоръчва само при реални козметични дефекти.
The only way to permanently change breast size is through cosmetic surgery, which comes with its own risks (and expense). Doctors usually prefer that girls wait until development is complete before getting surgery.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).