Абониране

Ползите от зелената глина за кожата през пубертета

zelena-huma
Животът е странен. Точно когато е необходимо да изглеждаш най-добре и да се чувстваш удобно в тялото си, точно тогава тялото ти се променя толкова интензивно и на всичкото отгоре проявява всякакви своеволия – окосмяване, промени в теглото, ръста, порастване на гърди, менструация и какво ли още не. И да не забравяме едно от най-досадните неща – проблемите с кожата: акне, комедони, омазняване.

Животът е гаден! Е, не чак толкова – за всичко си има решение. Едно от нещата (да, едно от тях – има още и ще пишем и за тях), които са доказали ефективността си в борбата за по-хубава кожа е зелената глина. Често наричана френска зелена глина, зелена хума или просто хума. Тази високо абсорбираща, богата на минерали глина е отлична съставка за лечение на проблемна кожа в пубертета и ето и причините за това:

Зелената глина е полезна за лечение на кожата в пубертета защото…

Е силно абсорбираща
Зелената глина извлича мастните натрупвания и токсините в дълбочина от кожата. Това позволява на кожата ти да се възстанови и изчисти от токсините и бактериите.

Спомага за кръвообращението
Минералните съставки на зелената глина, спомагат подобряването на кръвообращението в кожните клетки. С времето кожните клетки стават по-малко податливи на бактерии и тоскини. Това придава на кожата здрав, свеж и изчистен вид.

zelena-glina

Тя е нежна
Едно от най-важните неща за грижата за кожата е да не използваш никакви груби методи и материали. Кожата и без това е достатъчно раздразнена и чувствителна. Точно затова зелената глина е за предпочитане пред други продукти. Тя може да бъде прилагана и на много чувствителна кожа.

Тя почиства порите в дълбочина
Зелената глина почиства порите в дълбочина и извлича бактериите и токсините причиняващи акне преди те още да са предизвикали някакви видими проблеми. В резултат значително се намалява податливостта към акне и комедони.

Компонентите работят поотделно
За разлика от много други препарати, където всички съставки работят едновременно за да излекуват един проблем, при зелената глина различните компоненти работят поотделно и това е в основата на множеството различни приложения на хумата. От абсорбиране на токсините, до дълбокото почистване, през повишаване на кръвообращението – всичко работи за кожата. Резултатът е чиста, нежна и здрава кожа.

Зелена глина у нас се продава в специализираните козметични магазини, в аптеките и дрогериите. Обикновено глината се продава в готова маска, а не в чист вид. хубаво е да се консултираш с продавача доколко тази маска е подходяща за кожата през пубертета или да потърсиш натурална зелена глина.

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).