Абониране

Химен

Хименът е мембрана, която покрива частично или напълно външния вагинален отвор. Хименът формира част от вулвата или външните гениталии и като структура е сходен на тъканта във вагината. Хименът има най-различни форми. В общия случай хименът има един или няколко отвора с различни размери.

Погрешно се счита, че хименът се разкъсва и е белег за загубата на девствеността. Реално сексуалното проникване и раждането оказват различно влияние върху целостта на химена. Като цяло тъканта на химена е еластична и може да се възвърне в приблизително първоначалното си състояние. В други случаи е възможно тя действително да бъде частично или напълно разкъсана при вагинално проникване или при раждането. Познати са случаи при, които целостта на химена е нарушена при заболявания, наранявания, медицински прегледи, мастурбация или дори при физически упражнения. Поради тези причини целостта на химена отдавна не се счита за показател за девственост.

Още по темата – какво е химен?

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).