Абониране

Днес е 29 и ми е притеснено.

1
1

аз съм момиче на 12 години вече почти 13.вече почти 2 години имам менструацията,винаги ми идвала от 21 ден до 28. Днес е 29 и ми е притеснено същото пазя много строги диети ,a пак мама непрекъснато ме базика…
Най вече се притеснявам защото една моя приятелка испати от диети , спря да и идва

  • You must to post comments
0
0

Здравей Криси,

Ще отговарям по точки, защото въпросът има много аспекти:

  1. На 12-13 все още цикълът ти не е напълно регулиран т.е. отклонение от няколко дни в никакъв случай не е нещо тревожно
  2. Да, диетите могат да повлияят на менструацията, важно е здравословното хранене а не гладуването. Тук тази статия е за напълняване, но съветите за здравословно хранене са си абсолютно същите – избягвай мазните храни, енергийните бомби и изобщо боклуците в училищната лавка. Предпочети плодове, зеленчуци, месо (не в хамбургер или кренвирш, а пържола, в супа, сготвено и т.н.)
  3. В тази възраст, преди активното израстване в пубертета, тялото сякаш складира необходимото тегло за периода на израстването. Не е необичайно да се качи тегло в тази възраст. Виж какъв ти е индекса на телесна маса и дали наистина има за какво да се притесняваш. С израстването теглото ще се нормализира.

Това, което можеш да направиш в момента – храни се здравословно и спортувай. Ако не спортуваш нищо купи си един обръч от книжарницата и просто го върти по час дневно. Следи теглото си но не прекалявай с диетите – в тази възраст те не са полезни за организма ти. Ако имаш някакви въпроси за индекса на телесна маса драсни отговор на въпроса тук за да ти помогна.

  • Krisy
    Благодаря за съвета,ще го пробвам.Исчеслих телесната ми маса и излезе 22.27. теша 57 кг . и съм 160 см.най вече искам да намаля обиколка та в бедрата, около 6см знаеш ли някакви опрашнения.
  • You must to post comments
0
0

Благодаря за съвета,ще го пробвам.Исчеслих телесната ми маса и излезе 22.27.
теша 57 кг . и съм 160 см.най вече искам да намаля обиколка та в бедрата, около 6см знаеш ли някакви опрашнения.

  • You must to post comments
Showing 2 results
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).