Абониране

Пластична операция на гърди през пубертета

пластична хирургия
В последно време има тревожна тенденция за значително увеличаване на готовите да се подложат на операция за увеличаване на гърдите момичета. на този етап няма официално проучване сред българските момичета, но резултатите от анкети сред връстниците им в Америка и Европа са доста показателни. Темпът на растеж на операциите за увеличаване на гърдите при момичета в пубертета нараства двойно и дори тройно всяка година.

Защо? Лесно може да обвиним медиите и особено продукта на поп културата – редица млади звезди дефилиращи на световната сцена, както и популярната у нас попфолк субкултура. В интерес на истината не е виновен само попфолка или MTV.

Опасностите на операцията за увеличаване на гърди в пубертета

Болшинството от пластичните хирурзи автоматично отказват да извършват операция на гърдите на момичета в пубертета. Освен обичайните рискове при поставянето на импланти (които в някаква степен са намалени с развитието на пластичната хирургия), главната причина за отказ за операция на момичета е, че гърдите все още не са спрели да се развиват. Ако гърдите не са се оформили напълно е почти сигурно, че едва след няколко години ще се наложи повторна операция.

Въпреки, че пластичната хирургия се счита за единственото трайно, бързо и ефикасно решение за увеличаване на гърдите то има своите големи недостатъци. Едно от най-съществените неща е нуждата от реконструктивни интервенции в годините. Конкретно относно имплантите на гърдите, много малко момичета осъзнават, че няма начин проблемът да се реши с една единствена операция. Дори в идеалния случай, настоящото развитие на хирургията гарантира до 10 години без подмяна на имплантите. Започвайки във възрастта преди 20 години означава, че предстоят не по-малко от още 3-5 операции в живота на жената до премахването на имплантите окончателно.

Асиметрия и други проблеми

Обикновено, когато се говори за пластична хирургия хората си представят филмова звезда. В реалния живот нуждата от увеличаване на гърдите решава главно значими козметични проблеми като различни гърди.

Пластичната хирургия не е решение на проблеми със самочувствието или себереализацията. Особено в пубертета, младите хора са силно податливи на емоции, преживяват всичко по-силно дори преекспонират проблемите и трудностите си. В този период човек е склонен да поеме необмислени рискове за здравето си само, защото има измамното усещане, че основната причина за нещастието му се корени в един или друг козметичен дефект (който обективно погледнато рядко може да се определи като истински дефект от медицинска гледна точка).

Различните гърди могат да са много притесняващ и потискащ проблем и дори да доведат до социална самоизолация. Това е проблем, който може да бъде консултиран с пластичен хирург с оглед решаването му след пълното развитие на гърдите и то при условие, че природата не си свърши работата сама. Реално операцията за отстраняване на асиметрията може да бъде значително по-лека от поставянето на импланти.

Тази статия е част от темата

Уголемяване на гърдите през пубертета
Има ли храни за уголемяване на бюста?
Отговорът на този въпрос е да... и не. Идеята за увеличаването на приема на определени храни е да се вдигнат нивата на естроген в тялото.
Натрупване на килограми за уголемяване на бюста?
В лъскавия свят на модата типичния модел има малко или почти никакви подчертани женски форми. За много жени това е моделът за подражание и
Упражнения за уголемяване на гърдите
Хубав, полезен и здравословен начин да решим проблема с малкия бюст е да си подготвим серия упражнения за уголемяване на гърдите. Макар и гърдите сами
Големи гърди – голямо самочувствие

Основната причина за увеличаващия се брой момичета склонни да прибягнат към хирургията за увеличаване на гърдите е главно в самочувствието. Самочувствието в периода на пубертета е все още твърде крехко и е силно ранимо. В същото време в пубертета в борбата за утвърждаване на своята идентичност тийнейджърите могат да бъдат много жестоки към различните от тях. Обикновено решението не се крие в пластичната хирургия, а именно в повишаване на самочувствието. Разговорите с училищния психолог или друг възрастен, могат да бъдат много по-полезни от мечтите за решаване на всички проблеми с една операция. Ако все пак някаква операция се налага, то това може да прецени само специалист.

И накрая – операцията за увеличаване на гърдите е точно … операция за увеличаване на гърдите. Тя няма да реши проблема с увеличаване на самочувствието или усещането ти за щастие. Много е важно обективно да приемеш истината, че ако проблемът със самочувствието не е в размера на гърдите (да, ясно че винаги може нещо да се направи), то увеличаването на гърдите по един или друг начин няма да реши проблема или поне не изцяло. Самочувствието се гради на цялата ти личност а не само на някаква част от теб. Има безброй очарователни момичета, обичани от приятелите си, от съучениците си, уважавани от учителите си, защото са наистина добри хора като личност, а не заради физическите им качества.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).