Абониране

Увиснал бюст – истини и митове

mitove_za_uvisnalite_gardi
Из интернет има всякакви митове за причините водещи до увисналите гърди и легенди за магически решения. Истината е простичка – с възрастта това просто се случва, така както се появяват бръчките. Въпреки това е хубаво да сме наясно с истинските причини и доколкото е възможно да избягваме факторите, които могат да повлияят както върху състоянието на гърдите така и върху целия ни организъм като тютюнопушенето, резките промени в теглото и липсата на двигателна активност.

Причини за увисване на гърдите
Гърдите се състоят от млечни жлези, млечни каналчета и мастна тъкан. Основните причини за увисването на гърдите са загубата на еластичност на кожата на гърдите и тяхното тегло. Съответно тези два компонента се влияят от следното:

  • Пушенето: тютюнопушенето разгражда протеина еластин, съдържащ се в кожата. Еластинът придава младежкия вид на кожата и е главната причина за нейната еластичност. Колкото по-еластична и здрава е кожата, толкова по-голяма опора на гърдите дава тя.
  • Бременността: броят на прекараните бременности е пряко свързан с процеса на увисване на гърдите. През всяка бременност гърдите преминават през метаморфоза водеща до значително увеличаване и намаляване на масата на гърдите. Кърменето няма връзка с увисването на гърдите (вж.по-долу). През бременността много често жената добавя 5-20 килограма към нормалното си тегло.
  • Възрастта: с възрастта неминуемо се губи еластичността на кожата
  • Размерът на гърдите: Размерът на гърдите и доколкото това има касателство – индексът на телесна маса. Същественото е да се отбележи, че резките промени в теглото също са значим фактор за увисване на гърдите.

Митове за увисването на гърдите

  • Кърменето: кърменето не влияе на процеса на увисване на гърдите. Много майки лишават децата си от огромното предимство на естественото хранене само поради страха от увисване на гърдите. Категорично доказано е, че не кърменето е причината за увисването на гърдите, а рязката промяна в обема им след раждането. Кърменето е изключително важно за здравето на бебето и за изграждането на емоционалната връзка между бебето и майката
  • Упражненията помагат: за съжаление в гърдите няма мускули. Упражненията за гръдни мускули могат да увеличат обема на мускула под гърдата и да създадат визуална илюзия за по-голям или дори за по-повдигнат бюст, но няма как да повлияят върху еластичността на кожата на гърдите. Упражненията обаче оказват влияние върху общия вид и стойка на тялото и дори да нямат магическо въздействие върху гърдите те са силно препоръчителни за поддържането на общия тонус и визия.
  • Носенето на сутиен предотвратява увисването на гърдите: Мхм, няма спасение. Дори има едно френско изследване, според което докато минавате теста с молива е за предпочитане да не носите сутиен тъй като носенето на сутиен отслабва еластичността на гърдите. Естествено това не важи за моментите на активно движение – спорт, бягане и др. Тогава е препоръчително носенето на поддържащ, спортен сутиен.

Тази статия е част от темата

Увиснали гърди
Какво предизвиква увисналия бюст в пубертета?
Увисването на бюста е нещо, което се случва с почти всяка жена в някакъв момент от живота и. Вероятно най-притеснително е, когато този момент се
  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).