Абониране

Овулация

Овулацията е етап от женския менструален цикъл, при който яйчниците освобождават една или повече узрели яйцеклетки. По време на овулацията яйцеклетката пътува по фалопиевите тръби в очакване на среща със сперматозоид и оплождане.

Овулацията се контролира от част от мозъка наречена хипоталамус. Процесът обикновено протича от десетия до деветнадесетия ден на месечния цикъл. Това е периодът, в който е възможно жената да забременее.

Още за овулацията: Що е то овулация?

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).