Абониране

Има ли храни за уголемяване на бюста?

hrani-za-ugolemyavane-na-byusta
Отговорът на този въпрос е да… и не. Идеята за увеличаването на приема на определени храни е да се вдигнат нивата на естроген в тялото. Естрогенът (т.нар. женски хормон) спомага растежа на гърдите. Логиката на този метод, е че щом увеличим нивата на естроген в организма с приема на храни богати на естроген би трябвало да се стимулира растежа на гърдите.

Главни недостатъци на метода:
Първото предположение за да бъде метода ефективен, е че нивото на естроген в организма ти е понижено. С думи прости гърдите ти са малки заради хормонални смущения. В интерес на истината има различни фактори, които влияят върху размера на гърдите. (Повече за въпроса защо имам малки гърди) Ако при теб причината за малкия бюст е друга, а не хормонални смущения то не би трябвало да се разчита, че повишаването на нивата на естроген ще ускори растежа на гърдите.

Вторият недостатък е, че според изследвания няма начин да се приеме такова количество храни, което да повлияе съществено върху нивото на естроген в организма и съответно да бъде причина за стимулиране на растежа на гърдите.

Тази статия е част от темата

Уголемяване на гърдите през пубертета
Натрупване на килограми за уголемяване на бюста?
В лъскавия свят на модата типичния модел има малко или почти никакви подчертани женски форми. За много жени това е моделът за подражание и
Упражнения за уголемяване на гърдите
Хубав, полезен и здравословен начин да решим проблема с малкия бюст е да си подготвим серия упражнения за уголемяване на гърдите. Макар и гърдите сами
Пластична операция на гърди през пубертета
В последно време има тревожна тенденция за значително увеличаване на готовите да се подложат на операция за увеличаване на гърдите момичета. на този етап
Предимства на метода:
Главното и най-съществено предимство е, че препоръчваните храни за уголемяване на бюста са полезни за организма като цяло и хапването им (в някакви разумни количества естествено) ако не помогне то няма да навреди. Според много специалисти (а и по мое лично мнение) добрата диета и приема на полезни храни в съчетание с физическа активност са най-важното, което трябва да направи едно момиче за да има красиво и хармонично развито тяло (да, да и хубав бюст)

Как работи метода?
Естрогенът е женският хормон, той е причината жените да имат по-нежна кожа, по малко окосмяване. Ако в тялото на една жена има по-малко естроген това може да бъде причината за непълното развитие на гърдите. Смята се, че с приемането на храни богати на естроген ще се стимулира растежа на гърдите.

Групи храни които увеличават гърдите

 • Плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни – контролират нивата на тестостерон в организма (в женския организъм също има тестостерон)
 • Пилешко месо – повишава производството на естроген
 • Зеленолистни зеленчуци (салати, марули и др.под) – подобрява структурата на тъканите в гърдите
 • Вишни, череши и ягоди – увеличава производството на естроген
 • Ябълки, орехи, чесън – стимулира отделянето на полови хормони
 • Сминдух, див ямс и сао палмето – увеличава размера на гърдите
 • Зеленчуци от всички групи – подобряват еластичността на тъканите и предотвратяват появата на стрии при увеличаването на гърдите
 • Сао Палмето екстракт течен – забавя атрофията на млечната жлеза
 • Див копър (семена) – съдържа съставки, които подсилват ефекта на естрогена
 • Леблебия (нахут) – съдържа високи нива на естроген

Храни богати на естроген

 • Плодове богати на естроген са ябълките, черешите и сливите
  плодове с естроген
 • Зеленчуци богати на естроген са червеното цвекло (някои много го обичат, на мен лично ми бие на пръст), морковите и краставиците
  zelenchutsi-s-estrogen
 • Зърнени храни богати на естроген – ечемик, ориз и пшеница. За предпочитане е да избираш по-малко преработени продукти, например пълнозърнест хляб пред бял, кафяв ориз пред бял
  зърнени храни с естроген
 • Семена богати на естроген – Ленено семе, слънчоглед и семена от копър.
  semena-s-estrogen
 • Билки и подправки богати на естроген – Чесън (е ще трябва някак да се справиш с миризмата), магданоз и детелина (аз бих предпочела магданоза).
  bilki-s-estrogen

Храни съдържащи фитоестроген

Фитоестрогенът често се нарича „растителен естроген“ въпреки, че това название е много далеч от научното обяснение. Това са вещества с растителен произход, които са аналог на хормона естроген. Счита се, че поради сходните характеристики приемът на фитоестроген може да повиши нивата на естроген в организма. В таблицата долу е списък с храни и тяхното съдържание на фитоестроген.

Зеленчуци Фитоестроген
Соеви кълнове 789,6 микрограма
Чесън 603,6 микрограма
Тиква 113,7 микрограма
Зелен боб 105,8 микрограма
Зеле 101,3 микрограма
* Съдържанието е микрограмове на 100 грама (един микрограм е една милионна част от грама)
Плодове Фитоестроген
Сушени сини сливи 183,5 микрограма
Праскови 64,5 микрограма
Ягоди 51,6 микрограма
Малини 47,6 микрограма
Диня 2,9 микрограма
* Съдържанието е микрограмове на 100 грама (един микрограм е една милионна част от грама)
Ядки Фитоестроген
Шам фъстък 382,5 микрограма
Кестени 210,2 микрограма
Орехи 139,5 микрограма
Кашу 121,9 микрограма
* Съдържанието е микрограмове на 100 грама (един микрограм е една милионна част от грама)
Напитки Фитоестроген
Червено вино (!алкохолът е вреден в пубертета!) 53,9 микрограма
Зелен чай 13 микрограма
Бяло вино (!алкохолът е вреден в пубертета!) 12,7 микрограма
Черен чай 2,7 микрограма
* Съдържанието е микрограмове на 100 грама (един микрограм е една милионна част от грама)

Кога не трябва да се ядат храни богати на естроген!
Жени и момичета с ясно изразен предменструален синдром трябва да избягват храните богати на естроген! Има храни, които блокират нивата на естроген като броколите, обикновената елда, зелето, цитрусовите плодове, царевицата, гроздето, пъпеша и лука.
 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).