Абониране

Клитор

Клиторът е разположен непосредствено под горния край на вътрешната лабия (срамните устни), там където се съединява непосредствено над входа на влагалището. Връхната част (главичка) на клитора може да бъде с размер от грахово зърно до размер на детски палец. Реално само върхът на клитора може да се види в горната част на вулвата, в меката гънка където се съединява вътрешната лабия. Останалата част от клитора се разделя на две „крачета“, които навлизат във вътрешността на тялото понякога повече от десетина сантиметра. Чувствителността на крачетата и клитора е различна при различните жени. Също като пениса, клиторът набъбва и се втвърдява при сексуална възбуда. За разлика от пениса обаче, единствената функция на клитора е сексуално удовлетворение.

Клиторът е центърът на удоволствието на вулвата. Практически той не играе никаква роля за репродуктивността, за разлика от пениса и вагината. Клиторът е изключително чувствителен: в него са съсредоточени хиляди нервни окончания. Това освен удоволствие обаче може да носи и известен дискомфорт. Независимо, че единствената функция на клитора е да доставя удоволствие, при много жени той е твърде чувствителен за пряк допир.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).