Абониране

на 15 години съм…. а все още нямам гърди това нормално ли е

0
0

Здравейте! Аз съм момиче почти на 15 години съм…. а все още нямам гърди това нормално ли е? Моите приятелки са надарени, а аз сред тях се чъвствам-зле. Как мога поне малко да накарам гърдите си да пораснат.Незнам може и да преувеличам но вместо гърдите ми да ръстат -точно обратното става… Моля дайте ми съвет какво да правя…много съм отчаяна

  • You must to post comments
0
0

Здравей Ива, първо – не се отчайвай! Казваш „почти на 15″ – гърдите могат да започнат развитието си и на 12 годишна възраст. Ако си със по-нежно тяло или слаба за възрастта си е напълно нормално все още гърдите ти да не са малко изостанали от желаната големина. Накратко – има още време. Много бих искала да ти обърна внимание на още едно нещо – дори съвсем хипотетично да приемем, че генетично си предразположена да имаш по-малък бюст това не е повод за отчаяние. Голяма грешка е да се мисли, че големият бюст е най-важното нещо за да бъдеш щастливо момиче. Хармонично развитата фигура е също така очарователна и сексапилна. Колко килограма си и колко си висока?

  • You must to post comments
0
0

Тежа 49-50 kg висока съм 1.65

  • You must to post comments
0
0

Иве, ти си относително висока. Имайки предвид, че си почти на 15 вероятно скоро си взела няколко сантиметра височина? Ако е така то това означава, че теглото ти има да наваксва, а тялото ти да се развива освен на височина и във форми. Виж фазите на пубертета при момичетата за да се ориентираш за какво говоря. По принцип гърдите са в основата си мастна тъкан, на прост език казано трябва да дадеш възможност на тялото си да се развие и да натрупа маса. Какво да правиш междувременно? (съвсем скоро ще пусна нова статия точно за проблемите на момичетата с малък бюст в късния пубертет, а след това ще има и серия статии за гърдите)

Първо не се отчайвай, позитивизмът е ключът към щастието а и мога да те уверя, че дори с малък бюст можеш да бъдеш привлекателна и очарователна дори повече отколкото ако пълниш сутиена.

Второ и също много важно – поддържай фигурата си. Ако не спортуваш нещо помисли дали да не се запишеш на народни танци, аеробика, плуване или нещо подобно, което спомага развитието на цялото тяло и повдига тонуса. Ако не можеш или просто няма къде да се запишеш на нещо подобно то поне в къщи прави серия кратки упражнения. Защо ти е необходимо това – упражненията подпомагат правилното развитие на тялото и естествено те награждават с разни важни неща като – стегнато дупе, изправена стойка и съответно красив бюст (да, дори малък), хубави крака, равно коремче и най-вече добро настроение и самочувствие.

Храненето – не се тъпчи с разни храни за натрупване на тегло (знам, че това ще ти мине през ум). В началото може и да има резултат, но после ще се чудиш защо кантарът ще скача над 80кг. Наблегни на полезните храни – мляко, сирене, яйца, истинско месо, риба, пиле, зеленчуци и плодове. Избягвай любимите на всеки тийнейджър – чипсове, вафли, кроасани, крекери и всичко останало, което води до две неща – натрупване на излишни килограми и гнусно акне.

Моля, дръж ме в течение най-вече как се чувстваш.

  • You must to post comments
0
0

Здрасти аз ще стана на 14 след 3 месеца , а още нямам менструация .Всичките ми приятелки иматт и останах само аз. Имам всички белези за менструация , но все още нямам :( , в един саит прочетох , че трябва бялото течение да е от 6 до 12 месеца и след това идва менструацията …. ТАка ли е ? Моля ви пишете ми .. притеснена съм . И може ли да ми кажете какви храни трябва да ям , за да ми дойде по- бързо

  • You must to post comments
0
0

Здрасти, на 15 съм и имам много малки гърди .. Какво да исползвам за да растат по бързо?

  • You must to post comments
1
1

Сони, има една поредица статии тук за Уголемяване на гърдите през пубертета виж дали там няма да намериш отговорите на въпросите, които те вълнуват. Ако имаш после някакво конкретно питане не се притеснявай да пишеш отново

  • You must to post comments
Showing 6 results
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).