Абониране

Posts by kiki

1
0 votes

Здравей Ири,
аз не мисля, че е инфекция. Най-вероятно това е първи цикъл. Кафеникавото зацапване са следи от кръв. Инфекцията няма как да изчезне сама. Отбележи си в календарче датата. Едва ли следващия месец ще бъде на тази дата, но поне ще можеш да проследиш кога ще дойде пак.

ПП И вече трябва да си носиш превръзки в училище

2
3 votes

Може, що да не може. Всяко нещо, което е докосвано от другото момиче ако е било заразено е потенциално заразно. Възможно е по нейния молив да са останали микроби, които могат да се прехвърлят от молива на острилката, а после от острилката на твоя молив.

Инфекциите се причиняват от вируси и бактерии а те могат да се предадат при контакт с кожата, така че е напълно възможно ако използвате едно и също червило, един и същи молив за устни или дори обща острилка за молива да се заразите една от друга.

Сещаш се, че това важи и за всички други лични козметични и хигиенни средства (то те затова се викат „лични“ – щото са лични).

1
1 vote

Как да се храниш оттук нататък?

  1. Не пропускай ядене – гладуването не е решение. Има три хранения дневно и ти не трябва да ги пропускаш
  2. Ограничи количеството – намери малка чиния и използвай нея. Щом е пълна – това е достатъчно за едно хранене. Не си досипвай!
  3. Премахни лошите храни – за това вече говорихме – енергийните бомби просто изчезват
  4. Замести соковете с вода – тъй като силно се съмнявам да става въпрос за прясно изцеден сок от моркови, то абсолютно категорично ти казвам – премахни соковете от храненето си. Те са пълни със захар и заместители и са високо калорични. Ако искаш сок – изтискай ябълка или настържи морков, а и идва лято – динята е добър заместител на соковете
  5. Включи качествени храни – плодове, зеленчуци (сурови, печени или варени, но не и пържени), риба, месо (в естествен вид – не кренвирши и салами – имат твърде много мазнини и подправки), яйца и млечни продукти
  6. Изключи пърженото, сладкото, бързите закуски, тестените храни (практически всички с изключение на пълнозърнестите)

И няколко допълнителни съвета:

  • информирай родителите си, че искаш да се храниш здравословно. Подчертавам – здравословно! Те са загрижени за твоето здраве и е важно да разберат, че истинското ти намерение е да подобриш качеството на храненето си а не да подхванеш някаква дива диета
  • избягвай диетите и гладуването – те не са решение. По-горе ти препоръчах да намалиш количеството на храната, като включиш здравословни храни и заместиш вредните – това не значи гладуване, това просто значи промяна в режима на хранене
  • приеми, че няма бързо и лесно решение – няма чайове, няма ленти, няма талисмани, които да решат проблема с теглото ако ти не промениш начина си на хранене и на живот

и като казахме начина на живот следва другия отговор…

2
2 votes
In reply to: Каквооооо?

Ири, да възможно е да прекъсва. Видях коментара ти в друг въпрос – вземи си ежедневни превръзки за да се почувстваш по-добре и да не се притесняваш от течението. Със започването на менструацията нещата ще се нормализират и тези притеснения покрай това течение ще отшумят. И между другото – трябва да опиташ да говориш с майка си. Знам, че не ти е лесно, но тя може да ти бъде безценен помощник и съветник. А и трябва да свикне с мисълта, че порасваш. Един от начините да започнеш някакъв разговор е да избереш някоя статия от сайта и да я помолиш за мнение – дали това е вярно и какво мисли тя по въпроса. Използвай един трик в психологията, когато искаш мнение за страничен проблем (в случая статията) даваш възможност на обекта да погледне безпристрастно на въпроса. Трябва да опиташ нещо за да започнете да говорите за това.

1
1 vote

Здравей Девойче, съвсем нормално е. Първата менструация много често е просто зацапване и минава почти незабелязано. Време е да се сдобиеш с комплект за менструация и вече да си го носиш редовно. Успокой се – всичко е наред.

1
1 vote

da,cikala ti e!

  • selime answered 9 години ago
2
1 vote

Здравей Мадлен,

Скубането на веждите е съвсем обикновена козметична процедура, доколкото то служи само за оформянето на естествения контур на веждите и подчертаването на формата на лицето и очите. Майка ти вероятно не подкрепя идеята, защото много момичета изпадат в отвратителната крайност да оскубят всеки косъм от веждите си и после да се рисуват с молив. Козметичното скубане на излишните косъмчета и/или прикриването на дефекти с молив е просто обичайна част от процедурата по разкрасяване. Как да постъпиш? На първо време използвай пинсета. Премахни малко, наистина излишни косми. Препоръчвам ти да го правиш така – не повече от 5 косъма на ден, като задължително си даваш поне два дни в седмицата почивка. Целта е промяната да настъпи постепенно и възможно най-незабележимо за околните. Така първо ще контролираш по-внимателно оформянето на веждите си и същевременно ще си спестиш неприятни изненади и подигравки в училище.

2
1 vote

Здравей!Поздравления, вече ти е дошло!Съвсем нормално е първият път да тече съвсем малко кръв, дори и една капчица.И при мен беше така.Започни да носиш дамски превръзки в чантата си(ако не носиш, естествено).
Дано да съм помогнала!:)

1
2 votes

Зависи от колко време го имаш,аз съм на 13г. вече ми идва постоянно,доидеми миналата година,и не ми идваше всеки месец.

  • Krissy answered 9 години ago
1
1 vote

Здравей Селиме, няма нормално време за носене на сутиен – слагаш го, когато имаш какво да носиш в него. Ако гърдите ти са достатъчно големи за да се нуждаят от подкрепа значи е нормално да носиш сутиен независимо от възрастта си.

Много момичета носят сутиен дори, когато гърдите им са относително малки. Сутиенът освен за опора може да служи и за защита. В периода на пубертета гърдите са изключително чувствителни, така че дори да нямаш голям бюст нищо не пречи да слагаш сутиен в часовете по физическо или дори по цял ден.

Та директно на въпроса ти – Да, нормално е едно 13 годишно момиче да носи сутиен. (важи за всяка възраст при кое да е от горните обяснения)

Showing 10 results
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).