Абониране

Дали да стигна до края…

parviat-pat
Решението за разделяне с девствеността трябва да бъде осъзнато и в резултат на сериозно обмисляне. Две са важните неща, с които категорично трябва да си наясно преди преминаването на тази граница и това са венерическите болести и предпазването от нежелана бременност.

Има много информация за венерическите болести онлайн, за рисковете, за видовете инфекции и за начините за предпазване от заразяване. Забременяването е друг аспект на разделянето с девствеността. Съществуват редица митове свързани с първия сексуален контакт, за да не ги изреждам всичките (в цялото им безсмислие) накратко ще кажа: от първи сексуален контакт може да се забременее и може да се пренесе венерическа болест точка

Често решението за разделяне с девствеността е не толкова резултат от лично желание а е породено от натиск от страна на връстниците, нежелание от „изоставане“ от групата и др. подобни. С времето момчетата и особено често момичетата взели такова решение под влиянието на външни фактори обикновено съжаляват, че не са имали повече доверие на самите себе си за да преценят кога е подходящия момент и най-вече кой е подходящият човек. Такова решение трябва да бъде само и единствено твое, независимо от това „колко са напред“ съучениците ти. Увери се, че си емоционално и физически готова за това.

И накрая, преди да се решиш на такава съществена стъпка в своя живот трябва да знаеш и да предвидиш евентуалните последствия:

  • бременност или венерически болести: Как ще се справиш ако се заразиш с венерическа болест или забременееш? Ако не знаеш как да предотвратиш подобни рискове определено все още не си готова за секс.
  • морал и емоции: как ще се чувстваш след като го направиш? Емоциите са твърде непредсказуемо нещо, но определено можеш да се подготвиш ако си сигурна, че преди това наистина си взела добре обмислено решение. Ако изпитваш каквото и да е притеснение или страх на емоционално, психическо или духовно ниво ти просто все още не си готова за това.
  • очаквания: често първият път е доста далеч от красивото и романтично преживяване от филмите. Възможно е да боли или да бъде дискомфортно. Напълно възможно е партньорът ти също да не знае какво точно прави и как да те накара да се почувстваш добре. Секс в тоалетната на купона за рождения ден на някого си е гаранция за лошо преживяване. Ако ти и партньорът ти не знаете как да бъдете внимателни един към друг и същевременно да изпитате удоволствие или просто нямате подходящо място за първия път то вероятно все още просто не му е дошло времето
  • взаимоотношения: понякога хората се държат много странно след като са правили секс за пръв път. Промяната в тяхната емоционална връзка е разбираема – те току що са споделили едно от най-интимните преживявания за всяко човешко същество. Увери се, че и ти и партньорът ти сте на еднакво ниво на емоционална и физическа подготвеност за това преживяване. Говорете за това преди то да се случи, говорете за чувствата и за очакванията си. Бъдете честни и открити един с друг. Ако се чувстваш неудобно да говориш с партньора си или той е твърде настоятелен и не обсъждате чувствата си то може би е по-разумно да изчакаш до момента, в който се почувстваш наистина готова за тази стъпка.

Решението за разделяне с девствеността не трябва да бъде прибързано и лекомислено. За да имаш хубави спомени от това преживяване трябва да подготвиш себе си не само физически но и емоционално и да си сигурна, че си избрала правилния момент и партньор.

Тази статия е част от темата

Девственост
Химен
Хименът е обект на много заблуди за много хора. Вероятно най-голямата е свързана и с другото му наименование - девствена ципа. Хименът няма връзка с
Девствеността, религията и морала
Хората от различните религии следват различни разбирания и правила за девствеността. В Християнството жените се насърчават да се въздържат от секс до сключването на
Разговори за девствеността
С връстниците... Някои тийнейджъри използват понятието "девствен" почти като обида, особено тийнейджърите, които се опитват да изглеждат нещо повече от останалите. Често се използват и редица
Аз съм девствена...
Рано или късно ще научиш думата "девственост". Много често тя е в списъка на думите, за които възрастните избягват да говорят, вероятно защото въпросите за
Какво е девствеността?
Може да звучи странно, но няма точно разбиране за девствеността. За момичетата, девствеността често се свързва с химена. Хименът е разположен на около сантиметър и половина

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).