Абониране

Вулва

vulvaВулвата включва всички външни първични женски полови органи. Това включва срамните устни, вагината, клитора и отвора към уретрата. Тази част от женската анатомия бива наричана с ред къде смешни къде неприлични имена като катерица, праскова, „там долу“ и далеч по-нецензурни. Често вулвата погрешно се използва като синоним на вагина. Реално вулвата включва само външния отвор на вагината, а вагината е съвсем отделна част от женската полова система.

За разлика от мъжките гениталии, женските са скрити и различните части не се забелязват толкова лесно както при мъжките гениталии. Така както хората, така и вулвата е различна при всяка жена.

Части на първичните женски полови органи:

Големи срамни устни
Малки срамни устни
Клитор
Отвор на уретрата
Отвор на вагината

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).