Абониране

Притеснявам се...

1
1

Здравейте!Много се притеснявам и затова искам да попитам дали мастурбацията(оргазмите) може по някакъв начин да повлияе на растежа на гърдите,защото аз го правя от доста време,а гърдите ми не растат и се чудя дали не е от това?

  • You must to post comments
0
0

Здравей Ива, няма никаква връзка между мастурбацията и растежа на гърдите. Естествено има куп тийнейджърски митове, които твърдят и двете крайности – че мастурбацията спира растежа на гърдите, влияе на цикъла и обратно – че гърдите стават огромни поради стимулирането и притока на кръв към тях. И двете неща (както и куп вариации) просто не са верни. Мастурбацията по никакъв начин не влияе на растежа на гърдите, цикъла, способността за забременяване, окосмяването или каквото и да било друго. Технически единствената вреда, която някой може да си причини от мастурбацията е, че е възможно човек да се самонарани при по-агресивна мастурбация, но това е по-скоро въпрос на здрав разум.

  • You must to post comments
0
0

Значи аз се притеснявам,че гърдите ми няма да пораснат,защото на майка ми са прекалено малки,заради катастрофа в детството,отгоре на това съм чувала,че трябва да има лека болка или нещо от сорта-При мен няма.+Това след развитието,а и преди това като сме играли с мои приятелки на някакви игри измислени от нас сме си слагали сутиените на майките ни и сме ги пълнени с чорапи,терлички и подобни за да са големи,но ме е страх,че няма да пораснат,защото на мама са й малки,няма болка и натиска от сутиените в игрите..Моля ви дайте ми съвет,много ви моля..Много ме е страх,че няма никога повече да пораснат..На 13 съм,имам мензис от 11 годишна,нося сутиен 34/75 А,висока съм 1,50,теглото ми е 42-43 килограма..Много ви моля,дайте ми съвет..

  • You must to post comments
1
0

Здравей Рени, твърде рано е за да се тревожиш за размера на гърдите си. На практика в тази възраст е почти невъзможно да се каже колко големи ще станат гърдите ти и дори каква форма ще имат след завършването на пубертета. След като гърдите на майка ти са малки в резултат на физическа травма няма как да прецениш доколко генът и предполага наследяването на малки гърди. Има някаква логика в унаследяването на физически белези на родителите, не има твърде много фактори за да може някой със сигурност да каже, че щом гърдите на майката са малки то и гърдите на дъщерите ще бъдат малки. В края на краищата ти си съвкупност от гени както от майка ти, така и от баща ти. Сигурно ако разшириш кръга от роднини – баби, лели, братовчеди на родителите, братовчеди на братовчедите ще загубиш вяра в наследствеността. Нека изключим тази тревога изобщо – така или иначе не можеш да повлияеш върху гените, а и след като гърдите на майка ти са малки поради претърпяна травма изобщо трябва да ги изключиш като фактор.

Ти си на 13, теглото ти е в златната среда за възрастта (виж индекс на телесна маса за момичета http://devoyka.info/indeks-na-telesnata-masa-tablitsi-za-svalyane/tools/) и вече носиш сутиен. Това само по себе си е показателно, че се развиваш правилно. Най-важното сега е да се постараеш да не пречиш на тялото си да се развива така както до сега. Спортувай и се храни здравословно, това е най-доброто което можеш да направиш. И едно последно но много важно нещо – поддържай доброто си настроение, това е от ключово значение за правилното развитие.

  • You must to post comments
0
0

Ама ще ми пораснат гърдите нали?Би трябвало.Това,че майка ми е претърпяла катастрофа не означава,че аз няма да имам големи гърди.Ай не големи,ами нормални.А имали вероятност да не пораснат?Моля ви отговорете ми.

  • Даниела Панова
    Спокойно Рени, няма причина да не ти пораснат гърдите. Просто се успокой и се грижи за физическото си здраве и доброто си настроение. Всичко останало просто ще си дойде на мястото.
  • You must to post comments
Showing 4 results
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).