Абониране

Имам мустак

Answered
0
0

Zdraveite . Na 13 godini sum i imam MNOGO ZABELEJIM MOSTAK ! Momchetata ot klasa mi mi se podigravat – predstavete si kolko e vidim i golqm ! kakvo da go pravq ? I za utochnenie nqmam cikul ! Strah me e che ako ko mahna sega mustaka shte stane tumen i shte se vijdaa i kato e maluk i che shte raste poveche i mo tvurd kato na mujete


Здравейте, на 13 години съм и имам много забележим мустак! Момчетата от класа ми се подиграват – представете си колко е видим и голям! Какво да го правя? И за уточнение нямам цикъл! Страх ме е, че ако го махна сега, мустакът ще стане тъмен и ще се вижда и като е малък и, че ще расте повече и по-твърд като на мъжете.


редактирано от Девойка

 • Даниела Панова
  Моля, пиши на кирилица!
 • Даниела Панова
  Между другото - няма повод за притеснение, че ако мустакът се премахне (с подходящия метод) той ще се появи отново но по-тъмен и по-твърд, така че просто за това не се тревожи!
 • You must to post comments
Best Answer
1
1

Здравей Биляна, едно от най-разумните решения на този естетичен проблем е премахването на окосмяването по горната устна. Предвид малката зона и нуждата от трайно решение аз бих ти препоръчала изтръгване на космите от корен или буквално обезкосмяване чрез скубане

След като окосмяването е вече забележимо то най-добре е да го премахнеш постепенно с цел да е по-незабележимо за околните и да избегнеш допълнителни подигравки.

За целта ти трябва една пинцета и малко търпение. Постарай се при всяко изскубване да извадиш косъма от корена а не просто да го прекършиш или откъснеш. С времето окосмяването се разрежда и намалява, защото косменият фоликул вече не произвежда нов косъм.

Ето ти план за действие:

 1. За да бъде по-незабележимо за околните постави ограничение за изскубването на до пет косъма дневно с почивки в събота и неделя.
 2. Премахвай не само най-видимите косми но и по-малките.
 3. За по-големите зони по лицето, където скубането с пинсета би отнело месеци, а и окосмяването е далеч по-незабележимо използвай скубане с конец (такива зони са челото, скулите на бузите, областта на бакенбардите, брадичката и др.)

С постоянство и редовна поддръжка този козметичен проблем се преодолява лесно.

 • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).