Абониране

МОЕТО ТЯЛО

0
0

Здравейте много благодаря , че има майка като вас да помагат на момичета през пубертета. И така аз съм едно от тези момичета , които имат много проблеми :
1.Аз съм отличничка и се изпотявам това е супер гадно и пред преподавателите и пред приятелите ми а съм само в 6 клас
2.Майка ми е в Испания и вече всички мои приятелки носят сутиени и аз имам нужда но как да поискам пари от тате и вече не мога да искам от бабите ми и не мога да си събирам пари , защото събирам за нова блуза и незнам вече какво да правя !

 • You must to post comments
0
0

Здравей Жанет, радвам се че си тук. Ще разделя отговора на две, така както е зададен и въпроса:

Изпотяването – това е много често срещан проблем в пубертета. Активизирането на потните жлези е част от активизирането на редица други жлези и функции. Най-неприятното е, че потта не само се увеличава, но и започва значително повече да мирише. За да решиш проблема трябва да направиш няколко неща:

 • Премахване на окосмяването под мишниците – това е не само естетично, а и хигиенично решение. Обикновено се предпочита бръснене въпреки краткотрайния ефект. Може да опиташ с кола маска, докато все още окосмяването не е достигнало нормалната гъстота. И в двата случая – чистите подмишници определено задържат много по-малко миризми
 • Използвай сух дезодорант за подмишниците. Отделно от него може да прилагаш всякакъв друг дезодорант или парфюм с изключение на областта под мишниците
 • Носи си пакетче мокри кърпички. Освен като част от комплекта за менструация те са незаменими за бързо туширане на неприятната миризма
 • Носи си един сух дезодорант с теб в чантата
 • С настъпването на пубертета е необходимо и повишаване на грижата за личната хигиена – къпането зависи много от степента на физическата активност, но при никакви обстоятелства не трябва да е по-рядко от два пъти седмично

Сутиенът – тук въпросът е малко по-сложен. Разбирам те, че е неудобно да говориш по „момичешките“ теми с баща си. Тъй като обаче нямаш голям избор и ако не искаш да молиш бабите си имаш няколко варианта:

 • когато говориш с майка си да кажеш на нея, тя ще се погрижи и ще каже на баща ти

 • да помолиш бабите си да кажат на баща ти, по принцип не е много умна идея, защото вероятно те може да не подходят особено деликатно към ситуацията или в най-добрия случай ще ти дадат пари те, а ти не искаш това

 • да кажеш директно ти на баща си. Спокойно! Не те карам да обсъждате размера на сутиена или да обикаляте магазините. В прав текст казваш „Татко, утре ще ходим с момичетата по магазините. Трябва да си купя нещо и ми трябват ХХ лв.“ на въпроса какво трябва да си купиш „Едни момичешки работи“. Между нас казано за повечето бащи фразата „момичешки работи“ действа като удар с тесла по главата и обикновено разговорът моментално приключва. Ако е необходимо просто уточни, че не става въпрос за грим или някаква ненужна глезотия.

 • You must to post comments
-1
0

здравей и искам да ти помогна по някакъв начин и мисля че знам какотносно изпотяването е нормалноаз се потя така от пети клас исам единственото момиче което се поти така с това не знам как да ти помогна защото същото време и аз се нуждая от помощ на почти 12 сам и съм 6 ти за 7 ми клас а относно другият ти проблем мога да ти помогна обади се на майка си и и кажи да кажи на баща ти че ти трябват пари за нещо в училище екскурзия или някакъв материал ако не отида сама при баща си и му кажи че ти трябват пари за тетрадки и за че ще излизате с приятелки или пък твоя приятел има рожден ден искаш пари за подарък купиш подарък

 • You must to post comments
Showing 2 results
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).