Абониране

Какво предизвиква увисналия бюст в пубертета?

Увисването на бюста е нещо, което се случва с почти всяка жена в някакъв момент от живота и. Вероятно най-притеснително е, когато този момент се окаже в пубертета. Обикновено, когато говорим за увисване на бюста се очаква жената да е преминала през първата половина от живота си, а често да е вече в периода на менопаузата. Доколкото увисването на гърдите е необичайно за момичетата в пубертета, все пак тези, които активно спортуват или са с наднормено тегло е възможно да се сблъскат с този проблем.

55

Увисването на гърдите не се лекува, действията трябва да се насочат към предотвратяване на задълбочаването на проблема. Едно от най-важните неща, с които трябва да свикне жената или момичето осъзнавайки, че гърдите и са малко или повече увиснали е фактът, че това далеч не е заболяване, това не носи риск за здравето и в много случаи това не е дори козметичен проблем.

Каква е нормалната форма на гърдите?
Гърдите преминават различни етапи в развитието си. С началото на пубертета, гърдите започват с набъбването на зърната и продължават с постепенното натрупване на мастна тъкан до пълното оформяне на гърдата. С възрастта, бременността, смяната в теглото, формата на гърдите се изменя и силно варира от жена до жена.

Причини за увисването на гърдите
Увисването на гърдите е в резултат на загубата на еластичност на кожата на гърдите. Загубата на еластичност е резултат от възрастта, гравитацията и дори допълнителното натоварване върху кожата поради теглото на гърдите или физическите натоварвания усилващи гравитацията.

Предотвратяване на увисването на бюста
Увеличаването на телесното тегло или намаляването на телесното тегло може да причини увисване на гърдите. Поддържането на здравословна диета и хранителни навици още от годините на пубертета ще предотврати прекомерното увеличаване на обема на гърдите (често съпроводено с общо наддаване на тегло). Поддържането на здравословно тегло ще предотврати нуждата от рязко сваляне на килограми, което е причина за увисването на гърдите. Подходящият сутиен за спорт и активна физическа дейност също е важен тъй като дава допълнителна опора на гърдите при прекомерно натоварване.

Неизбежно увисване на гърдите
Прекомерното увеличаване на обема на гърдата неминуемо ще доведе до увисването и. Наддаването на общо тегло в много случаи води и до увеличаването на обема на гърдите. С възрастта се променя и натрупването на мастни тъкани в организма. Едно от местата, където се концентрират мастните тъкани са гърдите и това води до тяхното уголемяване. Доколкото много момичета мечтаят за големи гърди в пубертета, големите гърди водят до редица истински проблеми – болки в гърба, промяна в стойката, проблеми със самочувствието и др. Някои момичета просто генетично имат големи гърди и няма как да предотвратят увисването им в една или друга степен.

Има ли лечение?
Както започнахме в началото – увисването на гърдите не се лекува, могат да се предприемат действия за ограничаването на процеса, но без хирургическа намеса е невъзможно да се върнат нещата в първоначалното им положение. Естествено има куп продукти обещаващи чудеса – кремове, витамини и серии упражнения. В общи линии кремовете и витамините претендират да възстановят еластичността на кожата на гърдите. Тютюнопушенето доказано ускорява отпускането на гърдите, така че вместо да купувате продукти със съмнителен ефект просто спрете цигарите или още по-добре никога не ги започвайте! Упражненията от своя страна спомагат за подсилването на гръдния мускул и поддържането на добрата стойка на тялото, но няма как упражненията да възвърнат еластичността на кожата на гърдите. Това не значи да не правите упражнения – напротив, просто не очаквайте чудеса от тях.

Единственото наистина ефикасно решение за увисналите гърди е хирургичното. Далеч не всички случаи обаче налагат хирургична намеса. Разбира се има случаи, в които гърдите са наистина твърде големи и създават проблем на момичето да води нормален и пълноценен живот. Тогава вече трябва да се вземе компетентно и квалифицирано решение от хирург доколко и дали отстраняването на част от гърдата и/или повдигането и е наистина необходимо.

В общия случай увисналите гърди са просто част от нашето тяло, така както се появяват бръчките, като нежеланото окосмяване, бенките и всичко останало, което ние не харесваме, а другите едва ли забелязват. Понякога ние сме твърде критични към собственото си тяло.

Тази статия е част от темата

Увиснали гърди
Увиснал бюст – истини и митове
Из интернет има всякакви митове за причините водещи до увисналите гърди и легенди за магически решения. Истината е простичка - с възрастта това просто
  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).