Абониране

Какво е менструацията?

какво е менструациятаНачалото на менструацията е един от ключовите моменти в пубертета при момичетата и накратко означава, че тялото вече може да забременее. Можеш да очакваш, че ще имаш менструация всеки месец до навършване на 45-50 годишна възраст.

Ужас? Гнусотия? Доста ще ти помогне ако разбереш какво е истинското предназначение на месечния цикъл.

Жената всеки месец освобождава по една яйцеклетка. Матката се обвива с лигавица. В случай, че яйцеклетката бъде оплодена, вътрешноматочната лигавица обвива плода и помага на бебето да расте и се развива. Ако яйцеклетката не бъде оплодена тя се освобождава и това се нарича менструация. При менструацията вътрешноматочната обвивка, заедно с ненужната вече яйцеклетка се освобождава през вагината. Процесът се съпровожда с умерено кървене.

Тук подробно сме описали етапите на менструация през пубертета.

Ако знаеш, какво представлява и означава месечният цикъл, това ще ти помогне много да се подготвиш за преживяването. Така ще знаеш, кога да носиш тампони или превръзки и как да разпознаваш менструалните болки от обикновено неразположение.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).