Абониране

Сутиен

0
0

Здравейте!!!
Моят проблем е сутиенът.
Преди една седмица, когато щях да си лягам майка ми беше в моята стая.Видя ми гърдите, когато се обличах и започна да се майтапи, че ми трябва сутиен.Каза, че трябва да отидем да ми купи.
И ето:след две седмици по-късно не ми е купила нищо, а ме е срам.Пък и аз искам, защото най-добрата ми приятелка има, макар че не й трябва.Та мислех да си купя на екскурзията, която наближава, но ме е страх как ще реагира.
Имам и още един проблем:Майка ми и баща ми постоянно стоят в стаята ми, когато аз се обличам или събличам и малко ме е срам. Не знам как да ги разкарам от стаята ми.
Благодаря много за отговорите ви!!!
Приятен ден!!!

  • You must to post comments
0
0

Здравей,

първо за сутиена. Щом вече въпросът е повдигнат значи си една крачка напред. Ако те притеснява да помолиш майка си да ти купи сутиен, наистина може да използваш екскурзията. След като се върнеш може да кажеш на майка си, че в един ден сте се разхождали с момичетата и почти всички сте си купили по един нов сутиен. Толкова. Просто и ясно. Така или иначе вече сте коментирали темата.

Преобличането. Ако не сега, то някога ще трябва да сложиш край на това. За тях ти все още си дете и те съвсем естествено не намират нищо смущаващо в това да се преобличаш пред тях. Щом обаче това смущава теб може деликатно да намекнеш, че предпочиташ да си сама, когато се преобличаш. Когато са в стаята ти може да си приготвиш дрехите и просто да започнеш да ги чакаш. Не преекспонирай нещата. Просто хвани една дреха и стой насред стаята. Когато те попитат може просто да отговориш, че ще се преобличаш и ще ги изчакаш. Ако има друга стая, в която може да отидеш вземи си дрехите и само кажи на излизане, че отиваш да се преоблечеш оттатък. Родителите ти знаят, че порастваш, просто за тях още дълги години ще си останеш малко момиченце. Ако реагираш твърде остро може наистина да ги засегнеш, така че показвай какво искаш внимателно, но същевременно достатъчно ясно и категорично.

  • You must to post comments
0
0

Na 14 godini sum. Gurdite mi ne sa malki no ne sa i golemi.Kogato gi pipna otvutre se useshta che sa tvurdi.Nemoga da kaja na mama nito na moq priqtelka .Mojete li da mi kajete tova normalno li e ? Blagodarq Vi predvaritelno :) :) :)

На 14 години съм. Гърдите ми не са малки но не са и големи. Когато ги пипна отвътре се усеща, че са твърди. Не мога да кажа на мама, нито на моя приятелка. Можете ли да ми кажете това нормално ли е? Благодаря Ви предварително :) :) :)

  • You must to post comments
0
0

Здравей Сиси, в процеса на развитие на гърдите има много изменения, част от които момичетата често определят като „странни“. В общия случай няма никакъв повод за притеснение. Когато гърдите растат, усещането за напрегнатост или дори твърдост е просто част от процеса.

В пубертета дори напипването на бучки в гърдите е често срещано явление, нещо което след пубертета би означавало незабавен преглед. Ако не изпитваш болка, ако има промяна в състоянието на гърдите в различните етапи на менструалния цикъл и ако се чувстваш добре приеми че няма за какво да се притесняваш.

Ако все пак искаш да се успокоиш допълнително, то при следващия си преглед при личния лекар или при гинеколога обясни проблема. Ще се наложи лекарят да направи преглед на гърдите за да се увери, че всичко е наред. Прегледът на гърдите е нещо, с което с времето е необходимо да свикнеш. То е част от поддържането на тялото ти в добро здраве.

  • You must to post comments
Showing 3 results
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).