Абониране

На 17 съм а гърдите ми са твърде малки - какво да правя?

Closed
1
1

Здравейте! Аз съм момиче на 17 години. Първата ми менструация дойде малко след като навърших 12 години. Гърдите ми започнаха да растат на средата на 14-та ми година, и малко преди да стана на 15 започна да се оформя цепката по средата им. Растежът продължи до средата на 15-та ми година (ако има някакво значение, първият растеж продължи 2-3 месеца, след което за повече от половин година останаха в същия си размер и около средата на 15-та ми година пак имаше растеж за 1-2-3 месеца.) На средата на 15-та ми година носех B чашка, но не я изпълвах цялата, а беше и с подплънки. Около 16-та ми година отслабнах рязко с 8 килограма (имах проблем и не можех да ям) и станах съвсем плоска и оттогава гърдите ми не са променяли размера си. Забелязах единствено, че са променили малко формата си, но няма никакъв растеж. В момента не приличат дори и на лисичи муцунки и гледката е доста грозна. Въпросът ми е дали просто карам късен пуберитет и има ли вероятност гърдите ми да пораснат повече? Също така обмислям приемът на разни хранителни добавки като сминдух, див ямс и/или сао палмето в комбинация с масажи (пробах само масажи за половин година и не забелязах ефект, може би защото го правя през дрехите и смятам да пробвам на голо и с някакво масажно олио или бадемово масло.), но го отлагам, защото ме е страх да не ми се разбъркат хормоните от това.
П.С. извинявам се за романа.

  • You must to post comments
1
1

Здравей, ако те разбирам правилно до 15 година всичко се е развивало съвсем благоприятно. След проблема с рязкото отслабване наддаде ли отново? Рязкото отслабване първо се отразява в гърдите. Гърдите са изградени от голямо количество мастна тъкан и естествено се губи обем при отслабване. Доколкото разбирам ти не си имала проблем с наднорменото тегло и тези 8 килограма са над 15% от обичайното ти тегло. При такава картина е съвсем нормално да загубиш обем в бюста.

Къде са добрите новини – гърдите продължават да растат и да се оформят дори след навършване на 20 годишна възраст така, че имаш още доста време.

Хранителни добавки за увеличаване на гърдите – краткият отговор е никой не може да ти каже, че тия чудеса помагат. Имам куп приятелки, които пробваха какво ли не. Някои казват, че има ефект, други че няма никакъв. Някои качиха килограми, други отслабнаха (дали е от добавките никой не знае, защото нито едно от момичетата не живее в стерилна среда и има куп други неща, които влияят освен добавките). Реално няма тайна добавка, която да увеличи само обема на гърдите. Както вече казахме гърдите са мастна тъкан, за да увеличиш гърдите трябва да увеличиш мастната тъкан т.е. общото си тегло. Това не значи плюскане до припадък, напротив – най-важното за хармоничното развитие на тялото е здравословното хранене. Вместо хранителни добавки аз ще ти препоръчам следното – необходима ти е здравословна храна. Определено не трябва да се лишаваш от нищо – яйца, месо, риба, мляко и млечни продукти. Категорично избягвай висококалоричните храни богати на много мазнини (обичайните любими храни в тази възраст – чипс, хамбургери, пица, кроасани, бисквити, вафли и т.н.). Вредните храни могат да допринесат за рязко увеличаване на теглото ти. Първоначално това може да има видим ефект върху гърдите, но в дългосрочен план е вредно. Главното нещо е не да натрупаш бързо маса, а да развиваш цялото си тяло хармонично.

Масажите – масажите на гърдите са повече ааммм сещаш се… Като изключим удоволствието друга съществена полза от тях няма. Вместо масаж трябва да правиш леки упражнения за стягане на мускулатурата на гърба и на гърдите. Гърбът ти трябва да стои изправен – това е много важно за красивия бюст. От друга страна развиването на гръдните мускули ти гарантира стегнати гърди години напред. Освен това развитието на гръдния мускул е относително лесно а и придава допълнителен обем и форма. Твоят въпрос ме подсеща за една статия за растежа на гърдите, когато е готова ще пусна линка като отговор тук.

  • You must to post comments
0
0

Здравей отново, може би не съм разбрала правилно въпроса. Няма как да караш късен пубертет при менструация на 12 години. Първоначалният растеж на гърдите може да се изразява само в леко набъбване и чувствителност на зърната без видимо оформяна на гърди. Гърдите могат да се оформят дори към 17-18 годишна възраст. При теб оформянето е започнало към 14-15 година, което е „точно по график“. Ако размерът на гърдите ти е малък дори при наднормено тегло е възможно причината да е по-скоро наследствена (генетична) отколкото хормонални смущения. Ако имаш всички останали белези на пубертета (менструация, гърди, окосмяване, полово привличане) едва ли става въпрос за хормонално смущение. Естествено би било добре да се консултираш с лекар най-малкото за свое собствено спокойствие

  • You must to post comments
Showing 2 results
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).