Абониране

Майка ми изобщо не ме слуша какво и говоря!!!

0
0

Вече никакви разговори не помагат – тя просто не иска да ме слуша изобщо. Например онзи ден закъснях да си легна. Питах я защо не ми дава да поемам отговорност за действията си и че знам какви последствия имат те. Тя само ми казва – лягай си защото ти казвам да си лягаш. Просто исках да си видя съобщенията. Толкова ме обижда това отношение като към бебе че просто незнам какво да правя вече.

  • You must to post comments
0
0

Здравей Лора,

Имам усещането, че основно си разстроена, защото не си успяла да се пребориш с майка си и защото нямаш контрол над действията си. Усещането, че нямаш контрол може да бъде много обидно и унизително особено в тази възраст. Колкото и да е неприятно има моменти, в които никой не печели от пряката конфронтация. Нито майка ти, нито ти сте излезли с добро усещане от тази ситуация. Въпросът е какво можеш ти да направиш за да избегнеш пряката конфронтация?

Спазването на правилата в къщи е просто част от живота. Навсякъде има правила. Винаги има правила. Можеш да разговаряш, да спазваш правилата и пак да имаш контрол над ситуацията. Помисли как би се развила ситуацията ако беше се съгласила с майка си да си легнеш и да я помолиш само да провериш съобщенията си? Да отглеждаш тийнейджър е почти толкова трудно колкото да бъдеш тийнейджър. На моменти трябва да пощадиш майка си и да отстъпиш, така ти реално израстваш много повече отколкото ако се наложиш в определена ситуация. Опитвай се да говориш с хората, когато са спокойни, преди и те да са изгубили контрол над ситуацията. Тогава ще ти е много по-лесно да осмислиш чуждата позиция и да получиш възможност да защитиш своята собствена позиция. Успех!

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).