Абониране

Има ли повод за притеснение?

0
0

Здравейте.
На 15 съм и имам цикъл от две години. Винаги е малко по-обилен (и смятам това за нормалното количество), но този месец беше много оскъден (да кажем, по една капка на час-два). Чудя се какво ми е, защото никога не ми е било чак толкова оскъдно.
Четох из интернет, че стресът и времето също могат да повлияят на цикъла, но не знам, не съм обръщала внимание на това. От един месец правя всеки ден упражнения (и то натоварващи)и се ограничавах да се храня нормално. Бях 50кг., сега съм 47-48 (и съм висока 1,67). Да не би това да ми е повлияло?
Обръщам се към Вас, защото бих искала да имам някаква представа какво ми е, дали има повод за притеснения и да знам дали трябва да ходя на лекар. Благодаря предварително.

  • You must to post comments
0
0

Здравей Smile, първо поздравления за резултата в отслабването. Не знам дали си доволна от резултата но съдейки по индекса ти на телесна маса си малко слаба за ръста си. Може би трябва да наблегнеш на по-качествената храна и просто да продължиш с упражненията.

По темата – напълно възможно е упражненията съчетани с намалената храна да повлияят на цикъла ти. Тъй като имаш съвсем рационално обяснение и при условие, че се чувстваш добре едва ли е нужно да ходиш на лекар НО ако възнамеряваш да продължиш с диетата и това натоварване не е лошо да направиш един профилактичен преглед при личния ви лекар. Защо да го правиш? За да може лекарят да установи дали не прекаляваш с диетата и претоварването. Красивото тяло на момичето не е в прекомерната слабост, а в хармоничното развитие. Това, че правиш упражнения е просто прекрасно, но моля те не пренебрегвай здравословното хранене. На тази възраст лишаването на тялото от пълноценна храна може да има негативни последствия.

Виж темите в сайта за здравословно хранене. Вместо да ограничаваш храненето просто увеличи броя хранения през деня и намали количеството във всяко от тях. Така организмът ти ще има достатъчно време да усвои храната, ще ускориш метаболизма и ще отучиш организма си да складира храна. Гладуването включва оргазинма в режим на оцеляване и той се опитва да съхрани енергия под формата на мастни депа. Освен това, при недохранване първото място откъдето организма се снабдява с енергия за мускулите, а не тлъстините.

  • You must to post comments
1
0

Това не е точно диета. По-скоро си бях втълпила някакви глупости. Може би защото исках да променя нещо в себе си. Всичко е на психологическа основа. Осъзнах, че генетично ми е заложено да не напълнявам (за което съм благодарна). Отказах се да гладувам, защото разбрах, че е безсмислено да се ограничавам, при положение, че съм слаба (по гени) и като допълнително се подлагам на това, по-скоро клоня към анорексия, а и важното е да се приемам каквато съм.
И не си мислете погрешно – храня се много здравословно даже! Запозната съм със здравословното хранене и спорта много добре.

Явно не съм се изразила добре в първия си пост. Темата ми не беше специално за това как се храня, а за това защо като цикълът ми досега беше с нормално количество, този месец беше много оскъден. Притеснявам се не за това дали се храня здравословно (аз си знам как се храня), а защо цикълът ми беше така оскъден и дали това се дължи на това, че около цял не приемах достатъчно храна. Както и да е…

  • You must to post comments
Showing 2 results
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).