Абониране

Грижи за косата в пубертета

griza-za-kosata-v-puberteta
Всеки човек има около 100 000 косъма на главата си. Всеки косъм има три пласта с външен пласт, който предпазва вътрешните два пласта. В тази серия статии ще разгледаме темата за грижите за косата в пубертета. Статиите имат общ, информативен характер не могат да се използват за самолечение!

Лъскавата коса е признак на здраве, тъй като слоят на кутикулата е гладък и придава характерния блясък на косата. Външният слой на косъма се състои от застъпващи се кератинови клетки също като керемидите по покривите на къщите. Когато клетките се застъпват плътно, вътрешните слоеве са добре защитени от външните влияния като промените в температурата, слънцето, хлорта и всички останали вредни вещества, които ни заобикалят.

struktura-na-kosama

Ако косата е увредена то кератиновите клетки не се застъпват плътно и косата губи от своята влажност и еластичност. Тъй като вътрешните два пласта не са защитени косата постепенно става чуплива и цъфтяща.

Самият тип на косата също има значение за звравия и вид. Независимо дали имате права или къдрава коса, лъскавината зависи и от естественото омазняване на косата т.нар. себум. Себумът покрива по-лесно правата коса и поради това, правата коса често изглежда по-лъскава.

В зависимост от дължината на косата на човек и от бързината на растежа, краищата на всеки косъм могат да бъдат на по няколко години. Краищата на дългата коса са „преживели” няколко лета палещо слънце, вероятно са подлагани многократно на агресивното въздействие на морската вода, на студа, сухия зимен въздух и т.н. Колкото повече грижи полагате за косата си, толкова по-здрава тя ще расте и ще изглежда.

Тази статия е част от темата

Грижи за косата в пубертета
Да опознаем косата си
Грижите за косата ви зависят от косата, която имате, начинът ви на живот и как поддържате и фризирате косата си. Тип коса: Хората със суха,
Рискове и опасности за косата
Красотата иска жертви и най-често жертва на модните приумици става косата. Продуктите за третиране на косата като къдрина, релаксантите или пресите за коса могат да
Проблеми с косата
Няколко от най-често срещаните проблеми с косата и начини за справяне с тях Пърхот - пърхотът са парченца мъртва кожа. Най-често се забелязват в косата или
Съвети за косата: Незабавна промяна
Понякога се нуждаем от бърза и осезаема промяна във вида на косата си. Нещо, което изцяло да промени визията ни. Методите са прости и общо
  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).