Абониране

Мама не ме е подготвила за моя цикъл

Днес, съвсем случайно, докато преглеждах статистиката за посещенията на блога си попаднах на едно търсене

мама не ме е подготвила за моя цикъл

Имам това блогче вече няколко години. Започнах го с помощта на приятели, когато темите в него ме вълнуваха пряко като момиче в пубертета, сега го поддържам основно аз като от време на време ми се притичват на помощ главно по техническата част. В тези няколко години Девойка.инфо от личен блог се превърна в сайт, полезен за всички момичета в тази толкова трудна възраст – пубертета. Никога, никога до момента не съм чувствала толкова близо своите читатели както когато видях

мама не ме е подготвила за моя цикъл

Още не мога да се отърся от мисълта какво е изпитвало това момиче, което е търсило в интернет отговора…
Още не мога да си обясня защо просто не се е гушнало в майка си и не я е помолило за отговор…
Още не знам защо толкова много ме заболя, когато го прочетох и дори сега, пишейки този пост, думите са още пред очите ми…

Мили родители,
Скъпи майки,

едно от най-важните неща за израстването на едно момиче е пълноценната връзка с майката. Да, сигурно не е лесно да виждаш как твоята малка дъщеря пораства и се променя. Сигурно не е лесно да намериш отговорите на неудобните въпроси, сигурно не е лесно да се говори за секс, менструация, момчета.

Знам, че не е лесно, но нима беше лесно когато ни раждахте? Нима бяха лесни безсънните нощи при първите зъбки? Нима беше лесно възпитанието, боледуванията, всички момичешки глезотии, на които упорито сме ви подлагали през годините? Знам отговора – никога не е било лесно. Точно за това сме и винаги ще ви бъдем признателни и ще ви обичаме безрезервно. Точно за това вие сте най-святото, което имаме в този живот.

И точно за това ВИ МОЛЯ

Моля ви:

  • не ни оставяйте в този толкова труден период – пубертета
  • вярвайте в себе си и в нас, дори когато ние не можем да си повярваме
  • помогнете ни да научим правилните отговори

От днес официално откривам секция „За родители“

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).