Абониране

Да опознаем косата си

dulga-kosa
Грижите за косата ви зависят от косата, която имате, начинът ви на живот и как поддържате и фризирате косата си.

Тип коса: Хората със суха, чуплива коса имат различни нужди от хората с права и мазна коса например. Винаги обаче е важно да се отнасяте с косата си нежно и внимателно особено, когато е мокра. Мократа коса се разтяга и това я прави по-податлива на увреждане. Типичен пример е употребата на преса за коса върху твърде мокра коса. Продължителното излагане на висока температура причинява микроскопични мехурчета въздух в кутикулата на косъма, което е причината пречупването на косъма.

Някои хора имат мазна коса през пубертета. Причината е в свръх производството на себум. През пубертета, мастните клетки във фоликулите на космите са свръх активни поради хормоналните промени в пубертета и просто произвеждат повече от необходимото за нормалното омазняване на кожата и косата. Както акнето, така и мазната коса е просто част от пубертета.

Много тийнейджъри решават проблема с мазната коса с по-честото и измиване, често всеки ден. Ако третирате косата си внимателно докато тя е мокра, ежедневното къпане не е проблем. Ако имате дълга коса и акне е препоръчително да поддържате косата чиста, особено около лицето за да не замърсява допълнително порите.

За ежедневно миене на косата трябва да изполвате мек шампоан, а не шампоан за мазна коса тъй като той е твърде агресивен.

Ако косата ви е суха, не е препоръчително да я миете всеки ден. При някои хора дори миенето веднъж седмично е достатъчно.

Чупливата коса обикновено е суха. Чупливата, суха коса е по-често срещана от правата и мазна коса. Хубаво е да подбирате всички продукти според типа коса.

Физическа активност и косата: Спортуването или дългото прекарване на време на открито (особено на плажа) влия върху здравето и вида на косата. Потенето засилва омазняването на косата и увеличава нуждата от често измиване. От друга страна плуването, морската вода, хлорта във водата в басейна, изсушават косата. Доколкото е възможно, носенето на шапка предпазва косата от агресивното влияние на слънцето и водата.

Тази статия е част от темата

Грижи за косата в пубертета
Рискове и опасности за косата
Красотата иска жертви и най-често жертва на модните приумици става косата. Продуктите за третиране на косата като къдрина, релаксантите или пресите за коса могат да
Проблеми с косата
Няколко от най-често срещаните проблеми с косата и начини за справяне с тях Пърхот - пърхотът са парченца мъртва кожа. Най-често се забелязват в косата или
Съвети за косата: Незабавна промяна
Понякога се нуждаем от бърза и осезаема промяна във вида на косата си. Нещо, което изцяло да промени визията ни. Методите са прости и общо
  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).